Ar er synligt mærke efter noget vi har oplevet eller lært – som oftest på den hårde måde. Disse oplevelser kan være gode eller lærerige, men ikke altid. Nogle ar lægger bånd på os og giver os begrænsninger i vores liv.

Psykiske ar – oplevelser som har efterladt mere eller mindre synlige ar på vores sjæl kan også lægge bånd på oplevelser i ens liv. Mange ting man gør i løbet af livet, ja bare i løbet af en dag er betinget af det vi har lært, på godt og ondt. Det er svært at reflektere over alle ting man gør i løbet af en dag. Især hvis den dag er præget af travlhed og af at skulle skynde sig fra det ene til det andet og leve op til krav som andre stiller og indfører i ens liv. Det kan også være krav og forestillinger man selv har indført – måske som følge af noget man har lært tidligt i sit liv – f.eks. at ‘det er vigtigt at tjene mange penge’ eller ‘man skal altid være igang med noget’.

Disse oplevelser og erfaringer er med til at gøre en til den man er – men man behøver ikke at holde fast i det hvis man ikke vil være den person man er. Man kan godt vælge at gøre noget andet.

Jeg kæmper for tiden med balancen mellem at gøre det ‘jeg plejer’ og det jeg gerne vil. Nogle af de ting jeg ‘plejer’ er ganske glimrende, men der er også nogle som til tider bliver direkte skadelige for mig selv. Det kræver en masse energi og hårdt arbejde og ikke mindst ro i sindet at gøre noget andet, men jeg kan godt. Jeg gør det. Ikke hver gang, men jeg prøver og jeg bliver ved med at prøve. Jeg kan se at det er nødvendigt og jeg vil det.

Ar kan godt heles. Hvis de bare for tid nok – alting bliver ikke nødvendigvis som det var, men det er nok heller ikke mening.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s