Stort ord med masser af betydning og associationer.

Ansvarlighed hører sædvanligvis sammen med det at være voksen – at blive voksen. Man skal tage ansvar og være ansvarlig. Man skal tage ansvar for sine egne ting, holde sine aftaler, passe sine lektier, holde orden på sit værelse og hvad man ellers har af pligter. Alt sammen skal lære en at tage ansvar og være ansvarlig.

Jeg har altid været meget ansvarlig og som barn var jeg meget bevidst om at det var en kvalitet som voksne satte pris på. Som 8-årig tog jeg selv færgen over Storebælt for at besøge mine bedsteforældre. Med svingende succes har jeg så forsøgt at leve op til det her med at være ansvarlig og pligtopfyldende.
I al den tid og med alle de ting jeg har været ansvarsbevidst omkring og været ansvarlig overfor er det ALDRIG faldet mig ind at tage ansvar for mig egne følelser. Når nu jeg er blevet gjort opmærksom på hvad der sker, når jeg ikke gør det, så er det komplet logisk, men jeg har aldrig tænkt på at det også var noget jeg skulle tage ansvar for. Jeg har været alt for optaget af andre menneskers følelser og behov til at tage mig selv og mine egne følelser alvorlig og tage ansvar for dem.

Nu øver jeg mig så – jeg som ellers synes jeg var så ansvarlig. Nu øver jeg mig i at være ansvarlig overfor mig selv. Tage ansvar for mine følelser ved at give mig love til at føle dem og til at lade dem gå væk igen. Tager ansvar ved at give udtryk for dem og lade dem gå væk igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s